İmam-Hatip Okullarının Dünü, Bugünü ve Geleceği

Din öğretimleri genel müdürlüğünün hazırlamış olduğu imam hatip okularının dünü ,bugünü ve geleceğini anlatan videolar izlendi.

Din öğretimleri genel müdürlüğünü imam hatip okullarının dünü ve bugünü anlatan  videoları sınıf ortamlarında izletilerek dünden bugüne okuların değişen isimleri ve bugün  okullarda gidelen program çeşitliliği hakkında öğrencilere sunum yapıldı.Bu sunumda  geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız ,yaşacakları çağın bilgisini vermek ve  becerilerini kazandırmak ,onları milli ,manevi,ahlaki ve insani değerlere sahip ,kendi kültürü  ile bütünleşmiş,farkllı kültürlerle barışık ,ülkesine ve insanlığa faydalı olma idealine sahip  bireyler olarak yetiştirmek için farklı program türlerine gidildiği dikak çekmiştir.Bu  program türlerinden bahsedilecek olursa fen ve sosyal bilimler imam-hatip lisesi, spor  yeteneğine göre tercih yapabileceği imam -hatip liseleri ,geleneksel sanatlar ve dini musiki  alanlaında yeteneğine göre tercih yapabileceği imam - hatip liseleri ,hafızlık programlı imam hatip liseleri gibi.

Yayın: 07.07.2023 - Güncelleme: 07.07.2023 14:08 - Görüntülenme: 143