Rehberlik Servisi Tarafından Öğrencilerimize Motivasyon Videoları İzletildi.

Okulumuz Psikolojik Danışmanı Ayşegül Zülfikaroğlu tarafından çeşitli videolarla motivasyon konusu üzerinde çalışmalar gerçekleştirilmiştir.

Eğitimin en önemli süreci hatta amacı öğrenmedir. Öğrenmenin gerçekleşmesi için ise bazı faktörlerin bir araya gelmesi gerekir. Bu faktörlerin en önemlilerinden birisi kuşkusuz motivasyondur. Motivasyon, öğrenciyi öğrenmesi, çalışması için harekete geçiren istek, arzu, güçtür. İstek, arzu ve güçten yoksun bir öğrencinin öğrenme sürecinin başarılı olmasını bekleyemeyiz. Bu nedenle öğrenme sürecinin aksamaması ve eğitimin amacına ulaşması için öncelikle öğrencilerin motivasyonlarının sağlanması büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda öğrencilerimizin motivasyon kazanabilmeleri ve var olan motivasyonlarını arttırabilmelerine yönelik okulumuz Psikolojik Danışmanı Ayşegül Zülfikaroğlu tarafından çeşitli videolarla motivasyon konusu üzerinde çalışmalar gerçekleştirilmiştir.

Yayın: 03.06.2022 - Güncelleme: 03.06.2022 09:26 - Görüntülenme: 281