T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GÜMÜŞHANE / MERKEZ - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Öğretmenler Günümüz Kutlu Olsun...

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e "Başöğretmen" unvanının verildiği bu anlamlı günde, öğretmenlik mesleğini coşkuyla ve yılmadan yerine getiren tüm "ÖĞRETMENLERİMİZİN" günü kutlu olsun!

  


ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Bakan Ziya Selçuk, öğretmenlere şu sözlerle hitap etti:

"Sevgili yol arkadaşlarım; çocuklarımız ve geleceğimiz için değişime ve gelişime açık oldunuz. Bu anlamda sizlerin kendinizi geliştirme yönündeki çabası bizler için de en önemli motivasyon kaynağı oldu. Sizler bu sürece kısa sürede adapte oldunuz, çevrim içi eğitimler yoluyla hem mesleki ve bireysel anlamda kendinizi geliştirdiniz, hem de teknolojik yetkinliğinizi artırdınız. Bakanlık olarak, sizlerin eğitimini desteklemek amacıyla eğitim tarihimizin en büyük uzaktan eğitim programını başlattık. Hazırladığımız ulusal ve uluslararası akredite sertifikalı programlar ile sizlerin kişisel, mesleki ve teknolojik olarak ilgi ve ihtiyaç duyduğunuz eğitimleri almanız için yoğun çaba sarf ettik.

Bu süreçte yüz yüze eğitimden çok daha fazla sayıda öğretmenimizin başvuru yapmasını ve sertifika almasını sağladık. Uzaktan eğitimlerimizi 1 milyon 917 bin kişinin başvurusuna açtık. Tüm bu çabaların karşılığını ve güzel yansımalarını gerek yüz yüze gerekse on-line derslerimizde gördük. Sürecin tamamı büyük bir çaba gerektiriyordu. Okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz arasındaki uyum, öğretmenlerimiz arasındaki iş birliği, sağ duyu, azim ve gayret bizim için süreci çok kolaylaştırdı. Bugün Türkiye'nin salgın sürecinde eğitimde sağladığı başarı dünyanın takdirini topluyor. Bu takdir sizedir, teşekkür hepinizedir."

Selçuk, salgın sürecinde sadece öğretmenlerin değil ailelerinin de eğitime destek verdiğini hatırlatarak, onlara da teşekkür etti.

Öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan Selçuk, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Bir insana emek vermenin, ruhuna dokunmanın ne muhteşem bir duygu olduğunu bizlere yaşatan bu onurlu mesleğe dört elle sarılmanızı, öğrenme ve öğretme azminizi, hayat enerjinizi hiç kaybetmemenizi diliyorum. Enerjinizin azaldığını, yorgun düştüğünüzü hissettiğiniz anda, öğrencilerinizin yüzüne, gözlerine bakın. Onlardan alın enerjinizi, gücünüzü. Büyük bir güvenle 'Ziya Hocam burası bizde' diyen tüm meslektaşlarıma selam olsun. Sağlıkla ve sevgiyle kalın."

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.11.2020 - Güncelleme: 23.11.2020 10:14 - Görüntülenme: 178
  Beğen | 0  kişi beğendi