Affın Gecesi: Berat Kandili

Öğrencilerimiz Berat kandili önemiyle ile ilgili okulun mescidinde bir program yaptı.

Üç ayların ikincisi olan Şaban ayı, içinde önemli bir geceyi barındırmaktadır. Bu affında gecesi olan Berat kandilidir. Berat kelimesi; borçtan kurtulmak, temize çıkıp aklanmak ,ceza ve sorumluluktan kurtulmak gibi anlamalarına gelir. Berat kandili, Allah'ın ekstra rahmet ,lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek , kullarına bağışlanma , kapıların ardına kadar aralandığı ;müminlerin dualarına icabet ettiği günahlarını affettiği ,yapılan ibadetleri normal zamanlardan kat kat fazla mükafatlandırıldığı bir zaman dilimidir. Okulumuz İHL MESLEK DESLERİ öğretmeni Fatma YILDIZ ve okulun 11-A sınıfı öğrencileri tarafından Berat Kandili ve önemi üzerinde okul mescidinde program yapıldı. Kuranı kerim tilaveti ,gecenin önemi ve gecede yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi. Dua yapılarak program bitti. Fatma YILDIZ ,tövbenin diğer dinlerde olduğunu söyleyerek affedilmenin insanın manevi hayatı için önemli olduğunu vurgulamıştır. Bu gece tövbe ederek hayatımız yeni başlangıçlarımıza vesile olması duasıyla bütün Müslümanların Berat Kandilini kutladığı ifade edildi.

Yayın: 18.03.2023 - Güncelleme: 18.03.2023 10:30 - Görüntülenme: 79