T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GÜMÜŞHANE / MERKEZ - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun!

Egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun.

23 Nisan 1920'de Büyük Millet Meclisi'nin açılması ile Türk milleti de egemenliğini ilan etmiş oldu. Kurtuluş Savaşı'nın olanca hızıyla devam ettiği bu yıllarında, Atatürk ve çalışma arkadaşlarının verdiği mücadeleler, millete de büyük bir azim ve kararlılık kazandırmıştır. Meclis'in aldığı kararlar doğrultusunda düzenli ordu kurulmuş nihayet düşman 1922'de Büyük Taarruz'un ardından yurttan tamamen atılmıştır.

29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilan edilmesiyle birlikte Türkiye Cumhuriyeti büyük bir değişim gerçekleştirmiş, Atatürk'ün önderliğinde gerçekleştirdiği yeniliklerle dünya devletleri arasında saygın bir yer edinmiştir. Millet egemenliğini esas alan bu yönetim şekli sayesinde Türk halkı kendi özgür iradesiyle seçtiği kişileri Meclis'e göndererek yönetimde söz sahibi olmuş, millet egemenliği her şeyin üstünde sayılmıştır.

Atatürk 23 Nisan 1924 yılında, 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiş, 23 Nisan 1929'da ise bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmış, 1979'da uluslar arası bir boyut kazanmıştır. 1979 yılında ilk kez düzenlenen törenlere 6 ülke katılmış, daha sonraki yıllarda bu sayı giderek artmıştır.

Artık her yıl, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na 40'tan fazla ülkeden gelen çocuklar katılmakta, dünya barışının ve tüm insanların kardeşçe yaşamasının önemi, adeta çocuklar tarafından tüm dünyaya bir kez daha hatırlatılmaktadır. Türk misafirperverliği bu sayede bir kez daha ön plana çıkmakta, 23 Nisan Çocuk Şenliği için diğer ülkelerden gelen çocuklar Türk aileler tarafından ağırlanmaktadır. Dünya'da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı tüm dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke olmamız açısından 23 Nisan, anlam ve önemi ile emsalsiz bir yere sahiptir.

Büyük Önder Atatürk, Meclis'in açıldığı gün olan 23 Nisan'ı çocuklara armağan etmekle, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlık ve devamını geleceğin büyükleri olan çocuklara emanet etmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.04.2017 - Güncelleme: 23.04.2022 16:09 - Görüntülenme: 475
  Beğen | 0  kişi beğendi